Metoda alternativa a medicinei clasice pentru investigarea starii de sanatatate care se bazeaza pe inregistrarea potentialelor biomagnetice emise de fiecare organ in parte.

Metoda biologica ce considera organismul un intreg, iar abordarea bolii se face tinand cont de tot organismul.

Fenomenul se refera la faptul ca orice structura vie (organ, tesut, celula) emite oscilatii electromagnetice (campuri biomagnetice) proprii, putin diferite in caz de boala, care sunt preluate de senzorii aparatului, prelucrate (amplificate, atenuate, inversate, modulate, etc.) si comparate cu indicatorii de sanatate sistem.

Diagnosticare functionala computerizata, neinvaziva si fara emisie de radiatii, folosita pentru a examina starea de sanatate a diferitelor organe, tesuturi si cellule si a oferi tratamentul corespunzator in functie de particularitatile depistate.

Metoda de testare si echilibrare a organismului pe baza principiilor fizicii cuantice.

Fenomenul biofizic care are loc in organismul nostru si care se refera la frecventele fundamentale de functionare celulara este studiat in cadrul medicinii energetice sau mai precis in cadrul medicinii cuantice.

Metoda de evaluare a sanatatii nu inlocuieste examinarea clinica si paraclinica pe care medicul o realizeaza. Ea poate da indicii asupra starii de sanatate a pacientului si asupra riscurilor la care acesta este expus pentru a dezvolta anumite afectiuni.

Organismul este o sursa de oscilatii electromagnetice de slaba intensitate. Aceste oscilatii sunt numite fiziologice sau armonice, fiind caracteristice organismului sanatos. Daca o persoana se imbolnaveste sau unul din organele sale ajunge sa functioneze disproportional, atunci apar surse de oscilatii noi, patologice, care duc la ruperea echilibrului fiziologic (homeostazic) al organismului.

Daca organismul, prin propriile sale forte, nu poate stabili un echilibru intre oscilatiile fiziologice si cele patologice, reducand la minimum influentele patologice, atunci boala are toate conditiile sa se manifeste si sa progreseze. Fluctuatiile electromagnetice sunt culese cu ajutorul unui electrod si conduse prin cablul electric la dispozitivul de analiza unde sunt selectate, reformate si divizate in oscilatii fiziologice si patologice. Componente ale acestor oscilatii sunt transmise inapoi la sursa, constituind astfel un mecanism de feedback. Lipsa semnelor si a simptomelor, nu denota o sanatate perfecta. Cand boala incepe sa se declanseze intr-un organism, ea evolueaza treptat, la inceput fara sa fie vreun semn care sa atraga atentia pacientului.

. Investigatia prin biorezonanta este ca investigatia cu o orice aparat medical dar nu este invaziva. Eficienta si acuratetea acestui sistem de diagnosticare prin biorezonanta (biofeedback -bioresonance) nu poate fi pusa la indoiala, avand o precizie de peste 90% Timpul scurs de la aparitia primelor aparate de biorezonanta si pana in prezent ne arata ca acest sistem este o alternativa la sistemul clasic. Biorezonanta ,impreuna cu celelalte terapii recunoscute si validate formeaza medicina alternativa.

Putem preveni afectiuni chiar foarte grave daca le cunoastem cauzele, daca stim ce carente, disfunctii sau predispozitii prezinta organismul nostru. Pentru aceasta medicina cuantica ne pune la dispozitie o metoda de investigare si terapie care se bazeaza pe stimularea organismului uman cu unde electro-magnetice de frecvente noninvazive si masurarea raspunsului organismului la acesti stimuli. Pe principiul ca orice corp din spatiu, inclusiv corpul uman emite un camp electro-magnetic, se investigheaza corpul energetic. Cand acesta se modifica apar disfunctii, dezechilibre si in final boala.