fbpx
Close

Articolul 2 Corpul are nevoie de odihna. Mintea are nevoie de liniste. Inima are nevoie de bucurie

Corpul are nevoie de odihna. Mintea are nevoie de liniste. Inima are nevoie de bucurie.

 

Toata natura ne învata ca pentru a putea da sau a oferi trebuie ca mai întâi sa ai ce. Nici un pom fructifer nu ar putea da delicioasele fructe daca nu s-ar hrani pe el mai întâi cu mineralele si nutrimentele din sol, daca nu ar absorbi cu nesat energia solara atât de necesare facerii si coacerii roadelor.

La fel este si cu noi. Trupul, inima si mintea noastra functioneaza cel mai bine atunci când le oferim acele lucruri de care au nevoie pentru a se dezvolta. Calitatea roadelor noastre este direct influentata de calitatea nutrimentelor noastre.

Nu pune la suflet jignirile, vorbele rele, bârfele. Nu te expune mediilor unde se vorbeste licentios si elimina din grupul tau apropiat persoanele negativiste, pesimiste, nemultumite, puse pe scandal, irascibile si slobode la gura. Urechile noastre, auzul nostru, au fost create pentru armonie si simfonie.

Ce auzim contribuie la pastrarea sau pierderea pacii interioare.
Pacea sau lipsa ei afecteaza în mod direct atât sanatatea noastra fizica dar si psihica. Stai la distanta de cei care seamana descurajare, de cei mereu nemultumiti, de lamentarile nefondate ale celor fara viziune si credinta. În schimb, fii tu unul dintre cei care seamana speranta, lumina, optimism si alatura-te celor care fac la fel. Fii un emisar al vestilor bune! Fii o veste buna pentru cei din jurul tau!

Ceea ce auzim ne schimba creierul! Oamenii negativi, pesimisti, ursuzi, nemultumitori, toxici, nu au devenit asa peste noapte ci prin expuneri repetate în mod voit la medii unde aceste rele au fost prezente, formându-si tipare cognitive de acest tip care au devenit mai apoi, automatisme.

Mintea noastra este influentata de ceea ce privesc ochii nostri iar ceea ce privim mai des se transforma în comportamente. Oamenii nu se nasc rai, violenti fizic sau verbal, ci devin astfel din cauza imitarii unor comportamente care le-au servit drept modele.

E important sa alegem intentionat sa petrecem mai mult timp cu oamenii care ne plac si îi iubim, sa ajungem în locuri unde gasim liniste, sa privim apusuri si rasarituri mai des, sa ne ridicam ochii din ecrane si sa ne privim mai des unul pe celalalt, sa privim mai mult la cer, sa punem pauze mai dese alergarii si tumultului oferindu-ne momente prelungi de tihna.

Hraneste-ti privirea cu frumos, decide ca ochii sa-ti absoarba imagini care merita memorate, lasa cerul sa te locuiasca cu toata armonia sa si viata va vibra în armonii ne mai cunoscute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat